top of page
  • Morten

Husk hvorfor du satte kurs!


En klog mand sagde engang, at hvis man ved, hvorfor man kæmper kampen, kan man klare næsten alle bump på vejen. Det må vi altså erklære os enige i!


Når vi mister modet, er det ofte fordi vi synes, at en situation er håbløs, eller at vi har svært ved at finde mening i at fortsætte med at bruge energi og kræfter på noget. Man kan naturligvis godt vide, hvorfor man kæmper uden at finde den store mening i det. Men det, den kloge mand mente, var, at vi skal huske på, hvorfor vi startede med at kæmpe i det hele taget.


For nogle handler det ganske enkelt om at bevare livet, og for andre kan det måske handle om at gøre en forskel. Uanset hvad er der som regel en grund til, at vi startede et projekt, og vi opgiver ofte projekter, når vi ikke længere kan finde grunden til at fortsætte. Det er helt naturligt. Vores hjerner er indrettet således, at vi helst ikke skal bruge for mange kalorier på at kæmpe for noget, vi føler, vi ikke kan vinde.


Men nogle gange kan målet også have flyttet sig - måske endda ret langt væk fra, hvor det var, da vi startede - og så kan det være en god idé at minde os selv om, hvad det i sin tid var, der gjorde, at vi tog det første spadestik.


For os i GRÅK handler det om at gøre en forskel, særligt for udsatte unge, men i det hele taget at dele glæden ved bevægelse, samarbejde og forståelse for sig selv. Vi oplever ofte bump på vejen fordi det af politiske årsager kan være et svært stykke arbejde at få lov at gå i gang med, men vi synes simpelthen, at alt for mange unge er plaget af fysisk, psykisk, social og strukturel mistrivsel, og vi synes selv, at vi har rammerne til at gøre noget ved det.


Så når vi føler, at det kan virke uoverkommeligt svært at komme i gang, husker vi os selv på, at særligt de udsatte unges udfordringer er langt større end vores bump, og at vi skylder både dem og os selv, at vi fortsætter kampen.


Så nu er spørgsmålet, der er tilbage, bare: hvad kæmper du for, og hvad er din grund til at blive i kampen?


Som en anden klog mand engang sagde: mening er noget vi finder, når vi ser tilbage på det, vi har været igennem!

82 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page