top of page
  • Morten

Det er bedst at fokusere på det, du kan kontrollere


I GRÅK tror vi på de gamle traditioner, der siger, at det er bedst at holde fokus på de ting, vi kan kontrollere. Faktisk mener de her gamle traditioner, at vores ulykke hænger sammen med, at vi fokuserer på ting uden for vores kontrol, og hænger vores glæde op på andre menneskers holdninger, eller de ting vi ejer (og ikke ejer). Og de kendte ikke engang til sociale medier, hvor man hele tiden er udsat for andres bedømmelse.


Vi siger ikke, at sociale medier er en dårlig ting - vi bruger dem trods alt selv lige nu. Vi siger bare at det er en fornuftig ting at tænke grundigt over, hvad man lægger ud til andres bedømmelse, netop fordi man ikke kan kontrollere, hvad der sker. Får du for få likes? Kritiske kommentarer? Eller noget helt tredje, der ikke er, hvad du ønskede?


Det, du i stedet kan kontrollere, er din egen motivation for at lægge noget ud. Har du et budskab, du vil stå på mål for, uanset hvor få likes du får? Tror du så meget på det, du lægger ud, at det er okay, hvis andre ikke har det på samme måde, eller måske ligefrem går i rette med dig?


Ingen kan i princippet tage fra dig, hvad du synes er vigtigt og godt. Men hvis du lader din glæde afhænge af, om andre synes det samme som dig, eller bare om dig og det du deler, så kan din glæde tages fra dig.


Derfor synes vi, at det er bedst at fokusere på det, du kan kontrollere
15 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page